banner red

Maximillian och Tommy

Hej och varmt välkomna till Attention Stockholms läns blogg!

Vi låter två unga killar som nyligen avslutat sina gymnasiestudier, göra det allra första inlägget på bloggen!

Maximillian och Tommy deltog i Attention Stockholms läns manifestation "ALLA vinner på att ALLA klarar grundskolan" på Sergels torg/Kulturhuset den 16 juni i samarbete med ABF som firade 100år!


Killarna debatterade med Roger Mogert och Ibrahim Baylan om sin skolgång och förslaget om obligatorisk sommarskola.

Hela eventet filmades och finns att se

/Jenny Ström

_______________________________________

Tommy och Max här

Lördagen den 16 juni deltog vi i manifestationen "ALLA vinner på att ALLA klarar grundskolan" som ägde rum i Kulturhuset i Stockholm (pga regn inflyttad från Sergels torg).

Där berättade vi bl.a. hur vi såg på tiden i skolan, både bristerna och det bärande.

Vi debatterade även sommarskola med Roger Mogert och Ibrahim Baylan. Det var bland annat Ibrahim själv som har varit med och la fram förslaget med obligatorisk sommarskola.

 

FÖR ATT SNABBT KORTFATTA VAD SOM DISKUTERADES

Bristerna:

  • Lärare som har karaktär (de vågar att möta eleverna), som inger respekt hos eleverna och som samtidigt respekterar dem.
  • Att skolorna lär ut på fler sätt än det nuvarande. Ca 12 000 elever varje år går inte ut med fullständiga grundskolebetyg. Detta kan bero på brister i den nuvarande metoden.
  • Mindre klasser per lärare eller fler lärare på varje klass. Tidsbristen mellan lärare respektive elev är ett stort problem.

 

Om Sommarskola:

Max; "Jag tycker att det är en bra idé men det borde inte vara obligatoriskt."
Tommy; "Sommarskola, obligatorisk eller ej, så tycker jag att det är en kortsiktig lösning på ett mycket större problem. Lägg hellre ner dessa resurser, som skulle ha lagts ner på sommarskola, för att istället få ett fungerande ordinarie läsår."

Vi känner att vi har mycket att tillföra dessa viktiga frågor. Om ni vill veta mer, tycker att något verkar otydligt eller något annat, så är det bara att höra av er.

Tommy & Maximillian

 


Tommy Dahl

Nyexaminerad student
tommywilliamdahl@gmail.com

Maximillian Vyöni

Student utan fullständiga betyg, med ADHD och Asperger
maximillian.vyoni@gmail.com