banner red

Imre 9 år - se honom berätta om AD/HD och Asperger i UNICEFs nya dokumentär

För ett par månader sen, fick jag frågan om min 9-åriga son Imre kunde medverka i UNICEFs dokumentärfilm om barn i Socialt utanförskap.

Min son Imre ville vara med, för att kunna hjälpa andra. Som förälder är det inte ett lätt beslut om man ska exponera sitt barn i media, jag rådfrågade många kunniga personer och vänner. Jag kom fram till att om vi ska få politikerna att lyssna, så måste vi låta barnen själva berätta!

Med tanke på all respons vi fått har jag inte ångrat mitt beslut en enda gång! Ni ska veta att jag är så stolt att han både ville och vågade!

Jag rekommenderar att du har papper till hands, den är mycket stark och det är svårt att hålla tårarna tillbaka!

I vår film Mitt liv som barn - en dokumentärfilm om barn i socialt utanförskap får vi möta Lilly, Imre, Rasmus, Christian, Alba, Damir, Alexandro, Yousef och Ernesta. De vittnar alla om att de på ett eller annat sätt hamnat utanför, i ett socialt utanförskap där deras rättigheter inte blivit tillgodosedda. /Unicef Sverige


 

Pelle Sandstrak tittar på klippet med Imre och tyckte det var bra!

Pelle Sandstrak, jag och mer än 17 000 andra har skrivit under på unicef.se/utanfor

 

Gör det du också!

 

I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför skola, barnhälsovård, fritidsaktiviteter och andra skyddsnät. Som hamnar i socialt utanförskap.

 

UNICEF accepterar inte att barn tillåts hamna i socialt utanförskap. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar.